Fysiotherapie

Fysiotherapie en Golfen
Golfen is een sport voor alle leeftijden. Om met plezier te golfen en het blessurevrij te blijven doen is fit zijn een vereiste. Als fysiotherapeut kan ik de complexe golfbewegingen analyseren en relateren aan blessurepreventie of het helpen bestaande bewegingsbeperkingen, pijn en coördinatieproblemen te verhelpen. Bij bewegingsbeperkingen die niet (direct) op te lossen zijn wordt er gekeken of de golfswing op een andere manier gemaakt kan worden om toch de bal zo goed mogelijk te raken. Dit gaat uiteraard in overleg met uw golfprofessional wanneer u regelmatig les heeft.

Algemeen
De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van houdings- en bewegingsapparaat van de mens. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt de patiënt aan meer bewegingsvrijheid, pijnvermindering en de kwaliteit van leven.

De fysiotherapeut doet na een gesprek een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezingsproces. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Fysiotherapie is een beschermd beroep hetgeen inhoudt dat iemand zich alleen fysiotherapeut mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit.

Patiënten met klachten met betrekking tot het houdings- en bewegingsapparaat worden met behulp van, massage en lichamelijke oefeningen geholpen de beweeglijkheid te verbeteren, pijn te verminderen en weer vertrouwen te krijgen in het functioneren van hun lichaam.

Sinds 1 januari 2006 is de Directe Toegankelijk Fysiotherapie vastgelegd. Een verwijzing van huisarts of specialist is niet meer nodig, tenzij er sprake is van een chronische aandoening. De chronische indicatie moet door huisarts of medisch specialist zijn vastgesteld, zodat een deel van de behandelingen vergoed worden uit het basispakket.

Zie meer informatie: www.defysiotherapeut.com