Samenwerkingsverbanden

  1. Al meer dan 20 jaar werkt Steven met succes en vooral plezier samen met kinderfysiotherapeuten uit de regio. De kracht van deze samenwerking is dat de kinderfysiotherapeut en Steven als (kinder-) manueel therapeut ieder vanuit hun eigen werkwijze kijken naar de klachten van het kind om tot een gezamenlijke aanpak te komen.
  2. In 2016 is binnen het Gezondheidscentrum Nieuw Rijswijk het samenwerkingsverband Down in Therapie Haaglanden (DITH) opgericht. Meerdere disciplines werken samen om het onderzoeken, behandelen en begeleiden van kinderen met het syndroom van Down te optimaliseren. Het team bestaat uit therapeuten van de afdelingen kinderfysiotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en manuele therapie.
  3. In samenwerking met Toke van der Ploeg, kinderfysiotherapeute in Pijnacker is een protocol opgesteld voor kinderen met een scoliose. Toke en Steven werken nauw samen om de scoliose van het kind  in kaart te brengen en een zo optimaal behandelprogramma op te stellen gedurende de groei van het kind. Doel is om er voor te zorgen dat de scoliose niet verder toeneemt tijdens de groei. Download hier het protocol