Over Steven Bos

Als fysiotherapeut studeerde ik in 1988 af aan de Haagse academie voor Fysiotherapie/ Haagse Hogeschool en in 1995 als Manueel Therapeut (SOMT). In 2008 behaalde ik mijn doctoraal als psycholoog (aan de OUNL), met de specialisatie Arbeid & Organisatie en de basisaantekening Psychodiagnostiek.

Na 2,5 jaar als fysiotherapeut in Verpleeghuis en reactiveringcentrum de Kreek in ´s­-Gravenzande te hebben gewerkt, ging ik werken op de kinderafdeling van het Sophia Revalidatiecentrum in Den Haag. Daarnaast was ik ondermeer lid van de ondernemingsraad en werkte ik op de Medische Trainingstherapie op de locatie Revalidatiecentrum Delft.

In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda mocht ik meewerken aan het opzetten van de afdeling kinderrevalidatie en behandelde ik manueel therapeutisch, chronische whiplash patiënten. Als psycholoog deed ik ervaring op bij Deen (o.a. selectiepsychologie) en DBC  (reintegratietrajecten). Mijn afstudeerproject psychologie was een experimenteel onderzoek naar therapietrouw bij patiënten fysio- en manuele therapie met lage rugklachten.

In 1998 startte ik mijn eigen praktijk in Rijswijk en was ik één van de oprichters van het Gezondheidscentrum Nieuw Rijswijk. In Nieuw Rijswijk biedt ik Manuele Therapie bij volwassenen en kinderen, Basis psychologie, de combinatie Manuele Therapie met Psychologie. Dry needling (als manueel therapeut) sinds 2017 en EMDR sinds 2021 (als psycholoog) behoren tot de specifieke behandelmogelijkheden.

Zowel voor psychologie als (kinder-) manuele therapie richt ik mij op patiënten/cliënten uit de regio Rijswijk, Westland, Delft en Den Haag.