Over Steven Bos

Steven Bos (1965) studeerde in 1988 af als Fysiotherapeut (Haagse Hogeschool), in 1995 als Manueel Therapeut (SOMT) en in 2008 als Arbeid en Organisatie Psycholoog (OUNL) met de basisaantekening Psychodiagnostiek.

Na 2,5 jaar als fysiotherapeut in Verpleeghuis en reactiveringcentrum de Kreek in ´s­-Gravenzande te hebben gewerkt, ging hij werken op de kinderafdeling van het Sophia Revalidatiecentrum in Den Haag. Daarnaast was hij ondermeer lid van de ondernemingsraad en werkte hij op de Medische     Trainingstherapie op de locatie Revalidatiecentrum Delft.

In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda werd meegewerkt aan het opzetten van de afdeling kinderrevalidatie en werden manueel therapeutisch, chronische whiplash patiënten behandeld. Als psycholoog deed hij ervaring op bij Deen (o.a. selectiepsychologie) en DBC (re-integratietrajecten). Zijn afstudeerproject psychologie was een experimenteel onderzoek naar therapietrouw bij patiënten fysio- en manuele therapie met lage rugklachten.

In 1998 startte Steven Bos zijn eigen praktijk in Rijswijk en was hij één van de oprichters van het Gezondheidscentrum Nieuw Rijswijk. In Nieuw Rijswijk biedt Steven Bos Manuele Therapie bij volwassenen en kinderen, Psychologie, de combinatie Manuele Therapie en Psychologie. Dry needling behoord sinds 2017 tot de behandelmogelijkheden.

Als manueel therapeut is Steven Bos een van de initiatiefnemers van het Kindervoetenteam Haaglanden. In dit team werkt hij samen met de kinderfysiotherapie Spring en (Sport-)podotherapie Fuit en van Houten om problematiek op het gebied van de kindervoet aan te pakken.

Zowel voor psychologie als (kinder-) manuele therapie richt de praktijk zich op patiënten/cliënten uit de regio Rijswijk, Westland, Delft en Den Haag.